Через те, що Росія пішла повномасштабною війною на Україну, чимала частина українців почала шукати порятунку та захисту за кордоном. Проте, в одній із європейських країн набувають чинності нововведення, які позбавлять українських біженців виплат із безробіття. Так, це серйозно ускладнить життя українських біженців у Німеччині.

Про це повідомляється на порталі новин «today»

Повідомляється, що українські біженці у Німеччині отримують грошові виплати від Jobcenter. Якщо українець хоче залишити своє тимчасове житло у Німеччині, то йому потрібно буде отримати спеціальний дозвіл. Якщо дозволу не отримати та виїхати, то виплати не надходитимуть.

Справа в тому, що для отримання фінансової допомоги в Німеччині є досить строге правило - одержувач виплат повинен перебувати в межах 2,5 години їзди від місця проживання. Винятки є лише на неділю та свята.

Валюта. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Показати ще

Якщо ж Jobcenter не дасть дозволу українським біженцям, і вони порушать ці правила, вони будуть позбавлені цієї допомоги. Нині за таке порушення загрожує лише повне скорочення виплат – до 1 липня.

Крім цього, у випадку, про який писалося вище, особа може втратити медичну страховку та допомогу на оплату житла.

Важливо підмітити, що у Jobcenter досить лояльно ставляться до біженців. Однак ці правила можуть здатися жорсткими, але, наприклад, український біженець може бути відсутнім на адресі проживання, якщо необхідно відлучитися за медичними показаннями або волонтерською діяльністю. Ще Jobcenter не проти так званої відпустки, щоб відвідати рідних на 3 тижні. Але в таких випадках потрібно обов'язково звертатися по дозвіл, щоб не залишитися з голим носом.