З 1 серпня Національний банк України запроваджує нове правило, яке вимагає від постачальників платіжних послуг запитувати номер телефону клієнтів, які здійснюють готівкові платежі через термінали. Це включає поповнення платіжних карток, погашення кредитів та інші поширені операції. Постанова №90, ухвалена 30 червня, закріплює відповідні вимоги.

Номер телефону стає обов'язковим реквізитом для проведення операцій, незалежно від суми поповнення та платіжного пристрою, що використовується, включаючи термінали. Після введення номера телефону на екрані терміналу буде виконано перевірку, надсилаючи повідомлення або телефонний дзвінок для передачі одноразового пароля. Клієнт повинен буде ввести цей пароль до терміналу, підтверджуючи свою згоду на виконання платіжної операції.

Банковские карты, фото: скриншот You Tube
Банковские карты, фото: скриншот You Tube

Однак, зазначена вимога не поширюється на певні операції через термінал. Серед них:

  • Сплата податків, штрафів, адміністративних послуг та зборів.
  • Оплата комунальних платежів та послуг телефонії.
  • Купівля квитків на транспорт та поповнення проїзних.

Важливо зазначити, що інформацію про щотижневий звіт банків про всі безготівкові платежі фізичних осіб було спростовано Національним банком України. Також варто зазначити, що ПриватБанк вирішує проблему, пов'язану з обміном іноземної валюти, і його термінали знову беруть не лише гривні, а й долари, що усуває подібні ситуації.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Показати ще