Національний банк України розширює доступ небанківських установ до своїх рахунків для підтримки кас готівкою без обмежень за сумою. Нові заходи, затверджені НБУ 30 червня, спрямовані на стабілізацію обміну готівкової іноземної валюти.

Про це повідомляється на порталі «sloboda»

Це рішення дозволяє обмінним пунктам вільно знімати національну та іноземну валюту з банківських рахунків. Національний банк України впевнений, що такий крок сприяє розширенню пропозиції беззносної іноземної валюти на готівковому валютному ринку, що у свою чергу дозволить населенню вільно купувати та продавати іноземну валюту. Це також забезпечить ліквідність небанківських фінансових установ, що дозволить громадянам без проблем обмінювати іноземну валюту.

Валюта. Фото: скриншот YouTube-видео.

Однак НБУ зберігає обмеження, згідно з якими обсяг знятої готівки не повинен перевищувати суми, раніше зарахованої на рахунок небанківської установи у банку. Національний банк України наголошує, що нові правила вже призвели до деякої стабілізації обміну готівкової валюти.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Показати ще

Крім того, державний регулятор нещодавно зобов'язав обмінні пункти та банки приймати пошкоджені банкноти без комісії, скасовуючи критерії незначного зношування. Важливо відзначити, що НБУ також затвердив стратегію послаблення валютних обмежень, яка буде запроваджена за сприятливих умов.

Курс валюты. Фото: скриншот Youtube-видео

Наразі відсутні точні терміни запровадження послаблень, оскільки економічна ситуація в Україні значною мірою залежить від успіхів Збройних Сил на фронті. Однак, зі збільшенням територіальних успіхів ЗСУ над окупантами очікується поліпшення економічної стабільності в країні.