В Україні пенсіонери все частіше звертаються до суду з позовами проти Пенсійного фонду. Нещодавно стало відомо, що на Полтавщині військові пенсіонери подали понад 7 тисяч таких позовів. Із них близько чотирьох тисяч уже було розглянуто, і судові рішення на їхню користь призвели до підвищення пенсій.

Володимир Тараторін, начальник Головного управління ПФУ у Полтавській області, поділився інформацією про те, що майже половину всіх звернень ініціювали військові пенсіонери, які прагнуть через суд збільшити розміри своїх пенсійних виплат. Цікаво зазначити, що військові пенсіонери вже подали понад 7 тисяч позовів на підвищення своїх пенсій, незважаючи на те, що їхні виплати вже вдвічі перевищують середній рівень. З цих позовів близько 4 тисяч вже було розглянуто, і суди ухвалили рішення про підвищення пенсійних виплат. Однак для виконання цих рішень Головному управлінню ПФУ у Полтавській області потрібно додатково 1 мільярд 766 мільйонів гривень.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

На початок поточного року середня пенсія в Україні становила 4,6 тисяч гривень, і нині відсутні достатні фінансові ресурси для значного збільшення цих виплат. Проте існують групи "особливих" пенсіонерів, до яких належать прокурори (середній розмір пенсії 21,5 тисяч гривень) та судді (середній розмір пенсії 96 тисяч гривень).

На даний момент пенсії одержують 10 мільйонів 697 тисяч українців. За останній рік кількість пенсіонерів скоротилася на 96 тисяч. Середній розмір пенсії по всій країні становить 5,2 тисяч гривень. Проте більшість пенсіонерів (3,1 мільйона осіб) отримують виплати до 3 тисяч гривень, а від 3 до 4 тисяч гривень - 2,2 мільйона українців, які перебувають на заслуженому відпочинку.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Середній розмір пенсії за інвалідністю становить 4,2 тисячі гривень, а за вислугою років (застосовується для певних привілейованих категорій громадян, включаючи шахтарів) на 1 квітня 2023 року становив 9,1 тисяч гривень.

Понад 2,7 мільйона пенсіонерів продовжують працювати на заслуженому відпочинку і середня пенсія для цієї групи становить 5,4 тисячі гривень. Соціальна пенсія, яку одержують громадяни, які не досягли необхідного трудового стажу, становить 2,4 тисячі гривень.