У липні на українських ринках спостерігається падіння цін на овочі, такі як цибуля, капуста, помідори та огірки. Фахівці провели аналіз та з'ясували, де саме ці продукти коштують дешевше.

Про це повідомляє "today"

Ріпчаста цибуля, яка взимку та навесні демонструвала зростання цін, до літа почала показувати тенденцію до зниження. У червні ціна за кілограм цього овочу в супермаркетах складала в середньому 63,47 грн, а в липні вона впала до 59,90 грн.

Молода цибуля також помітно подешевшала, знизившись з 53,54 грн до 37,67 грн за кілограм. У мережах супермаркетів "Ашан" та "Варус" мінімальна ціна становить 35,90 грн за кілограм.

Цибуля: скрін з відео

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Показати ще

Ціна на білокачанну капусту також знизилася. Якщо минулого місяця її вартість становила 53,16 грн за кілограм, то тепер вона доступна по 29,90 грн за кілограм у мережі "Варус".

Молода капуста також помітно подешевшала. Якщо у червні її ціна була 53,16 грн за кілограм, то в липні вона знизилася до 31,70 грн за кілограм. У мережі "Ашан" овочі можна придбати за ціною 29,80 грн за кілограм.

Фото капусты

Ціни на огірки також знизилися. Колючі огірки впали з 72,72 грн до 39,90 грн за кілограм, а тепличні огірки - з 58,33 грн. до 33,90 грн. за кілограм у мережі "Варус".

Щодо цін на помідори, то червоні томати, які раніше продавалися по 69,92 грн за кілограм, тепер коштують 65,20 грн за кілограм. У мережі "Новус" їх можна придбати за ціною 54,99 грн за кілограм.

Помідори: скрін з відео

Помідори сорту "вершки" також помітно подешевшали, знизившись зі 104,68 грн до 83,40 грн за кілограм. Вони доступні у торговельній мережі "Новус" за ціною 59,99 грн за кілограм.

Аналітики проекту EastFruit зазначають, що причиною зниження цін на помідори стало масове збирання врожаю з теплиць. Попит на овочі залишається високим, але через збільшення пропозиції ціни на ринку продовжують знижуватися.

За останній тиждень ціни на помідори знизилися на 25%. Аграрії готові відвантажувати продукцію за ціною від 40 до 65 грн за кілограм. У той же час, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, ціни на помідори на даний момент у середньому на 16% вищі.