З початку липня в Україні автоматично збільшились пенсії для певних категорій громадян, включаючи чиновників та народних депутатів. Цю інформацію повідомив Пенсійний фонд України.

Внаслідок перерахунку, 19 419 пенсіонерів отримали підвищені виплати:

  • 16 989 пенсіонерам, які одержують пенсії згідно із Законом "Про державну службу", виплати збільшилися в середньому на 1046,70 грн;
  • 659 пенсіонерам, пенсії яких призначено відповідно до закону "Про статус народного депутата України", виплати збільшились на 1450,98 грн;
  • 1574 пенсіонерам, пенсії яких призначені відповідно до закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", виплати збільшилися на 634,89 грн.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Середнє збільшення пенсій становило 1020,71 грн. Цей перерахунок проведено відповідно до постанови Уряду від 24 лютого 2023 року № 168 "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році" (пункти 5, 10).

Як повідомлялося, середній розмір пенсії в Україні на початку року становив 4,6 тис. грн. Незважаючи на збільшення виплат, значних фінансових ресурсів для додаткових підвищень немає. Зазначається, що деякі "особливі" пенсіонери, такі як прокурори (в середньому одержують 21,5 тис. грн.) та судді (одержують 96 тис. грн.), залишаються в окремій категорії.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

Показати ще

Пенсійний фонд регулярно відстежує розмір пенсій суддів щокварталу. Проблема полягає в тому, що звичайні українці та згадані категорії пенсіонерів виходять на пенсію за різними правилами. Це створює деяку нерівність та викликає обговорення питання про необхідність справедливого та рівного доступу до пенсійних виплат для всіх громадян країни.