Банківські термінали ПУМБ виявилися нездатними приймати купюри номіналом 500 і 1000 гривень, і компанія визнала цю проблему, пояснюючи, що такий захід необхідний для захисту від сильно пошкоджених банкнот. Проблему порушив користувач з ніком para53 на сайті "Мінфін".

Дану новину оприлюднили на сайті «obozrevatel»

При спробі поповнити картку через термінал у відділенні банку він зіткнувся з неможливістю здійснення операції, оскільки йому сказали, що "бояться фальшивок". Однак він зауважив, що зміг поповнити картку через іншу систему, яка підтвердила операцію. Проте у самому банку ПУМБ йому повідомили, що гроші не надійшли на його рахунок.

Денежные купюры. Фото: скриншот YouTube-видео

"Поповнити картку через термінал у відділенні є проблеми, оскільки купюри номіналом 500 грн і вище термінал не бере, працівники пояснили, що бояться фальшивок. Поповнив картку через термінал EasyPay, фінансова компанія надала квитанцію та у телефонному режимі підтвердила, що гроші перевела банку. А банк стверджує, що гроші йому не надходили", - заявив para53.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

Показати ще

Коментар українця

Представники банку ПУМБ пояснили, що неможливість поповнення картки через термінали купюрами номіналом 500 та 1000 гривень є запобіжним заходом. Банк ухвалив це рішення, щоб захистити себе від пошкоджених банкнот такого номіналу.

"У грошовому обігу України з'явилися банкноти номіналом 500 та 1000 грн, пошкоджених під час надзвичайного режиму. Банкноти були пошкоджені за допомогою дриля. Тому службою безпеки банку було прийнято рішення обмежити кількість купюр до 1 шт. для поповнення однієї транзакції", - відповіли у фінустанови.

Ответ банка ПУМБ