Міністерство соціальної політики надало роз'яснення щодо процесу виплати допомоги відповідно до нещодавньої ухвали уряду «Підтримка внутрішньо переміщених осіб: основні положення».

Такою інформацією поділився портал новин «Донбас24».

Згідно з новими критеріями, деякі мігранти більше не матимуть права на отримання державних виплат. Зокрема, допомогу не отримають особи, які тривалий час перебували за кордоном, повернулися на батьківщину, нині відбувають покарання у виправних установах чи мають значні витрати.

Проте виплати іншим мігрантам, які мають на це право, триватимуть до кінця січня 2024 року. Згідно з Міністерством соціальної політики, допомога виплачуватиметься 15 та 28 числа кожного місяця.

Виплати переселенцям: скрін із мережі

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Варто зазначити, що особам, які мають право на продовження виплати, не потрібно звертатись до органів соціального забезпечення, оскільки процес продовження буде автоматичним.

Мігранти, які виключені з отримання виплат, будуть відповідним чином повідомлені та матимуть можливість оскаржити рішення, подавши підтверджуючі документи, що оскаржують його законність.

Крім того, слід нагадати, що новосели, які звернулися за допомогою після 1 серпня, отримуватимуть виплати за іншим механізмом. Кошти буде переведено на банківську картку призначеного члена сім'ї, який буде ідентифікований як одержувач виплат.