В Україні, окрім військовослужбовців та членів їхніх сімей, є ще кілька груп громадян, які мають право на 100% знижку на оплату комунальних послуг. Про це повідомляє Пенсійний фонд України (ПФУ).

Фахівці ПФУ виділили п'ять категорій громадян, які мають право на цю знижку. До них належать сільські жителі, які раніше працювали за такими професіями: освітні працівники, медичні та фармацевтичні працівники, фахівці із захисту рослин, співробітники музеїв та бібліотек. Також працівники державних чи муніципальних установ культури та освіти у сфері культури

Однак важливо зазначити, що 100-відсоткова знижка на комунальні платежі та придбання твердого та рідкого палива для печей, а також зрідженого газу поширюється лише на пенсіонерів, які пропрацювали за вищезгаданими спеціальностями у сільській місцевості. Знижка не поширюється на членів їхніх сімей.

Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім того, допомога надається не всім, а ґрунтується на критеріях низького доходу. Для цього необхідно, щоб середньомісячний дохід сім'ї на одну особу за попередні шість місяців не перевищував поріг доходу, що дає право фізичним особам на отримання пільги із соціального податку (нині встановлено у розмірі 3,76 тис. грн). Допомога надається строком на 12 місяців з місяця, в якому визначається право на отримання допомоги, встановленого Пенсійним фондом.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Показати ще

Для отримання знижки фізичні особи мають надати довідку чи трудову книжку із зазначенням роботи у сільській місцевості за вказаними професіями. Додатково необхідно подати заяву про пільги щодо оплати комунальних послуг, твердого палива чи скрапленого газу. Необхідні також документи, що підтверджують, що підтверджують проживання громадянина в сільській місцевості.

Заяву та підтверджуючі документи можна подати до Пенсійного фонду онлайн чи особисто.