У Польщі українські біженці мають можливість отримувати допомогу не лише від державних програм, а й від недержавних фондів, які надають підтримку нашим співгромадянам. Одним із таких фондів є Фонд РСРМ, який пропонує фінансову допомогу до 54 000 гривень.

Видання «Українець у Польщі» надало інформацію про те, хто має право на ці виплати та як на них подати. Польща взяла мільйони українських біженців з початку війни в Україні, а Фонд RSRM, започаткований Войцехом Вілком у 2006 році, відіграв важливу роль у наданні підтримки тисячам українських біженців.

Незалежно від того, в якому регіоні Польщі мешкають українські біженці, вони можуть звернутися за допомогою до Фонду РСРМ. Виплати з фонду доступні для тих, хто прибув до Польщі минулого року, а також для тих, хто прибув у 2023 році з різними термінами та сумами.

Польська валюта: скрін із мережі

Для осіб, які прибули до Польщі після 15 лютого 2023 року, фонд передбачає виплати у розмірі 710 злотих (6 390 гривень) на члена сім'ї та 610 злотих (5 490 гривень) на кожного додаткового члена сім'ї максимум до чотирьох членів сім'ї. Ці суми сплачуються протягом трьох місяців поспіль.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Для фізичних осіб, які прибули до Польщі до 15 лютого 2023 року, передбачено виплату у розмірі 1000 злотих на особу. Ця виплата розподіляється на шість місяців і становить 6 000 злотих або 54 000 гривень.

Щоб подати заявку на отримання допомоги від Фонду РСРМ, українські біженці, чи то сім'ї, чи окремі особи, мають заповнити форму, доступну за наступною адресою: https://forms.gle/iqjZD67PFcNmkxG39.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Вибір надання допомоги грунтується на певних критеріях, зокрема:

Сім'я чи людина раніше не отримували фінансової допомоги від інших гуманітарних організацій.
Сім'я або фізична особа прибули до Польщі після 15 лютого 2023 року та мають номер Pesel, отриманий після цієї дати.
Сім'я включає вразливих осіб, таких як люди віком 60 років і старше, інваліди, батьки-одиночки/опікуни, вагітні або годуючі матері, а також особи, які потребують негайного медичного втручання або постійного лікування.
Крім того, ті, хто прибув раніше, після 24 лютого 2022 р. також можуть мати право на отримання допомоги, якщо вони відповідають певним критеріям, наприклад, не отримують фінансову допомогу від інших благодійних організацій або щомісячну соціальну допомогу з Польщі (за винятком програми 500+ чи іншої допомоги). до 200 злотих). Крім того, наявність в сім'ї вразливих осіб або осіб з хронічними захворюваннями, які потребують постійного лікування, може претендувати на отримання допомоги.