Міністерство соціальної політики України внесло зміни до схеми виплат особам, які були переміщені за тимчасовими обставинами. Про ці зміни повідомила прес-служба міністерства 13 липня.

Відповідно до оновлених правил деякі категорії тимчасово переселених осіб більше не мають права на фінансову підтримку. Наприклад, особи, які придбали автомобіль молодше за п'ять років (за винятком мопедів та причепів) протягом трьох місяців, що передують подачі заяви, будуть виключені з отримання допомоги. При цьому мотоцикли вартістю нижче 13-разового прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (нині 2093 грн.), саморобні автомобілі, придбані інвалідами І-ІІ груп інвалідності, а також транспортні засоби, отримані за рахунок пільг, пожертв або спонсорської допомоги, звільняються від цього обмеження.

Деньги. Фото: Акценты

Крім того, громадяни, які придбали нерухомість, цінні папери, віртуальні активи або здійснили платежі, не пов'язані з будівництвом (за винятком медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг відповідно до соціальних житлових норм), не матимуть права на отримання державної допомоги. Крім того, від отримання пільг також виключаються фізичні особи з депозитами понад 100 000 гривень або облігації на таку ж суму, а також ті, хто придбав валюту або банківські метали на суму понад 100 000 гривень. Допомога не надаватиметься особам, які мають у власності житло в районах, які не торкнулися бойових дій або тимчасово не окуповані, за винятком випадків, коли площа на одного члена сім'ї становить менше 13,65 кв.

Мінсоцполітики наголошує, що фінансову підтримку буде припинено для мешканців державних установ, які отримують повну соціальну допомогу, у тому числі дитячих будинків та шкіл-інтернатів.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Выплаты. Фото: Акценты

Нещодавні зміни порядку оплати тимчасово переміщених осіб в Україні викликали серйозні дискусії та суперечки. Рішення Міністерства соціальної політики щодо перегляду критеріїв отримання фінансової підтримки викликало занепокоєння у постраждалих осіб. Нові керівні принципи, які виключають певні категорії осіб на підставі володіння транспортним засобом, придбання майна та фінансових активів, викликали суперечки щодо справедливості та інклюзивності програми допомоги. Ці зміни наголошують на складностях, пов'язаних з наданням підтримки особам, які постраждали від тимчасового переміщення, та пошуку балансу, необхідного для забезпечення ефективного та справедливого розподілу ресурсів.