Частина пенсіонерів в Україні може мати право на щомісячну допомогу на додаток до своєї пенсії. Ця допомога у розмірі 800 гривень спеціально призначена для пенсіонерів похилого віку, які проживають одні і не мають працездатних родичів, які могли б їх доглядати.

Цю інформацію розмістили на сайті "today"

Виплату цієї допомоги передбачено Законом України № 646-IX від 2 червня 2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», а також постановою уряду № 261. від 2 квітня 2005 року. Розмір щомісячної допомоги встановлений у розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що нині становить 2093 гривні. Таким чином, сума допомоги становить 837 гривень, і вона може збільшуватись у міру зростання прожиткового мінімуму.

Щоб мати право на цю допомогу, люди повинні бути пенсіонерами старше 80 років, які живуть одні і потребують постійного стороннього догляду. Крім того, вони вже мають отримувати пенсію за старістю. Інші категорії пенсіонерів, наприклад такі, що отримують допомогу з інвалідності, не мають права на цю конкретну допомогу. Також важливо зазначити, що допомога не призначається, якщо пенсіонер чи хтось інший вже отримує компенсаційні виплати чи допомога.

Для оформлення допомоги у розмірі 800 гривень правомочним пенсіонерам необхідно подати заяву до відповідного відділу соцзахисту за місцем реєстрації чи фактичного проживання. До заяви мають бути додані необхідні документи, у тому числі висновки лікарсько-консультаційної комісії, що засвідчують необхідність постійного стороннього догляду, паспорт, ідентифікаційний номер та витяг з Пенсійного фонду про те, що пенсіонеру не виплачується пенсійна допомога з догляду. Для отримання додаткової інформації фізичні особи можуть звертатися до Національної соціальної служби України за телефоном 0442898789.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще