Українцям повідомили, що деякі пенсіонери в Україні, які мають звання Почесного донора, мають право на надбавку до пенсії у розмірі 250 гривень.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «trueua»

Ця надбавка, що становить 10% від середнього прожиткового мінімуму по країні, еквівалентна 258,90 гривень за одну пожертву. Щоб претендувати на цю пільгу, пенсіонери мають мати документально підтверджену історію регулярного донорства крові та мати звання Почесного донора України.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Для отримання надбавки правомочним особам необхідно звернутись до Пенсійного фонду з необхідними документами, а також вони можуть отримати звання та значок «Почесний донор України». Критерії отримання звання включають безоплатне донорство 40 разових гранично допустимих доз крові чи 60 разових гранично допустимих доз плазми крові.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Варто підмітити, що це досить приємні звістки, хоча сума виплат маленька, це все одно може допомогти деяким пенсіонерам у такий непростий час. На превеликий жаль, ситуація з пенсійними виплатами в Україні склалася дуже важка. Проте, навіть попри війну, українська влада продовжує виплачувати соціальні виплати пенсіонерам.