У нас в країні вже завершилася пандемія COVID -19, що призвело до зняття деяких обмежень та відновлення старих процедур. Державний ощадний банк Ощадбанк оголосив про поновлення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги, зокрема вимушених переселенців. Непроходження ідентифікації може призвести до заморожування платежів до завершення процедури.

Цю інформацію надали на порталі "gsminfo"

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 637 від 5 листопада 2014 року пенсіонери, які є вимушеними переселенцями та мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), а також отримувачі соціальної допомоги, зобов'язані пройти фізичну ідентифікацію кожні півроку. Якщо людина не має електронного пенсійного посвідчення, ідентифікацію необхідно проводити кожні 3 місяці.

Выплаты для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Для проходження фізичної ідентифікації фізичні особи можуть прийти до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом та карткою, на яку надходять платежі, або електронним пенсійним посвідченням. Надання необхідних документів співробітнику банку сприятиме швидкому завершенню процедури. В якості альтернативи пенсіонери або отримувачі соціальної допомоги можуть провести операцію зі зняття готівки або перевірку залишку на рахунку за допомогою касового терміналу, для чого необхідно ввести ПІН-код. Вони також можуть встановити або змінити PIN-код за допомогою своєї основної платіжної картки або електронного пенсійного посвідчення.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Показати ще

Ощадбанк. Фото: скриншот Youtube-видео

Якщо облікові записи заморожені через відсутність ідентифікації, вони будуть розблоковані наступного дня після завершення процесу ідентифікації.