Споживачі в Україні мають готуватися до неминучого підвищення цін, особливо на бензин, у найближчі тижні. За словами експерта з нафтового ринку Олександра Сиренка, ціни на дизпаливо вже досягли свого максимуму через нові умови оподаткування. Проте вартість бензину, ймовірно, зростатиме далі.

Цю інформацію розмістили на порталі "ТСН", посилаючись на прогнози спеціаліста.

Сіренко дав точний прогноз, заявивши, що до кінця липня на АЗС очікується додаткового збільшення не менше 3 гривень за літр. Це призведе до того, що найближчими тижнями мережі подолають поріг 50 гривень за літр.

Варто зазначити, що з 1 липня Україна знову запровадила повне оподаткування палива, що вже призвело до зростання цін у середньому на 3-4 грн. на великих АЗС.

АЗС. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

"Хлопчик" або "дівчинка"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Показати ще

«За бензином, думаю, що до кінця липня на нас чекає ще як мінімум 3 гривні подорожчання на заправках. Тобто мережі перейдуть позначку 50 гривень за літр уже наступних тижнів», - каже Олександр Сіренко.

У міру розвитку ситуації споживачам рекомендується готуватися до підвищення цін на паливо та стежити за розвитком подій на енергетичному ринку.

Це спровокує зростання цін практично на всі продукти та послуги у нас у країні. Також можливо і те, що транспортні поїздки теж будуть дорожчими.

До того ж не треба забувати і про те, що в Україні підвищили тарифи на електроенергію, а це також може негативно вплинути на ціни в Україні та бути тригером для чергової хвилі зростання цін на популярну продукцію.