Ощадбанк у співпраці з Координаційним штабом у справах внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зробив важливий крок для вирішення проблем, висловлених правозахисниками щодо процесу фізичної ідентифікації для соціальних виплат та пенсій для ВПО. З 1 вересня банк більше не вимагатиме фізичної ідентифікації для цих платежів.

Цю інформацію оприлюднили на сайті новин «finance»

Рішення скасувати процес ідентифікації було прийнято у відповідь на критику з боку активістів, які вважають його дискримінаційним та складним для реалізації. Зокрема, несправедливим активісти визнали коротші терміни ідентифікації пенсіонерів без електронного посвідчення, дія яких була припинена через війну. Крім того, було висловлено побоювання щодо доступності та безпеки процесу ідентифікації для осіб, які проживають за кордоном, на тимчасово окупованих територіях або в зонах бойових дій. Для багатьох мігрантів поїздка до відділення банку може бути небезпечною та важкою.

Ощадбанк будет блокировать карты клиентов. Фото: скриншот Youtube-видео

Щоб виправити ці проблеми та не допустити втрати ВПО своїх законних виплат, Координаційний штаб ВПО на чолі з віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук ухвалив рішення про відміну вимог ідентифікації для виплат. Для одержувачів пенсій період ідентифікації буде продовжено до 2024 року.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Показати ще

Ощадбанк також припинить надсилання SMS-повідомлень про фізичну ідентифікацію мігрантам до 1 вересня. Мінсоцполітики активно працює над нормативними змінами для реалізації цих коригувань, офіційне ухвалення яких очікується найближчим часом. Цей захід спрямований на полегшення процесу та забезпечення того, щоб ВПО продовжували отримувати належні їм виплати без зайвого тягаря.