Незважаючи на війну, українці продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Нещодавно уряд України провів індексацію пенсій та перерахунок пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів. Однак планів підвищення мінімальної пенсії у 2023 році немає.

Про це повідомляється на порталі «zn»

В Україні мінімальна пенсія за старістю прирівнюється до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за наявності у них необхідного страхового стажу. Раніше прожитковий мінімум підвищували двічі на рік, 1 липня та 1 грудня. Проте 2023 року підвищення не буде. Поточний розмір прожиткового мінімуму становить:

Для осіб, які втратили працездатність: 2093 грн.

Для працездатних осіб: 2684 грн.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Показати ще

Для дітей віком від 6 до 18 років: 2 833 грн.

Пенсии: Скриншот YouTube

Варто зазначити, що прожитковий мінімум для інвалідів в Україні еквівалентний мінімальній пенсії. Внаслідок цього мінімальний розмір пенсії до кінця року збережеться на рівні майже 2100 грн.

Експерт із соціальної політики Андрій Павловський пояснив, що зазвичай уряд оновлює закон про бюджет чотири рази на рік, що призводить до щоквартальних змін прожиткового мінімуму з тенденцією до його збільшення. Однак через продовження війни і пов'язану з цим економічну ситуацію уряд не має коштів для внесення таких коригувань. Внаслідок підвищення мінімальної пенсії цього року не буде.