Україна робить кроки по оновленню свого законодавства про нагляд за ринком та контролю за зберіганням непродовольчих товарів з метою запровадження більш строгих штрафів за його недотримання. У законопроекті №5473-д, який нещодавно пройшов перше читання у Верховній Раді, викладено зміни.

Відповідну новину оприлюднили на сайті «novyny.live»

Пропонований законопроект «Про державний ринковий нагляд та контроль за непродовольчими товарами» спрямований на вирішення різних аспектів нагляду за ринком та обов'язків підприємств. Зміни у законодавстві передбачають такі заходи:

Включення знищення продукції або приведення її в непридатність у рамках обмежувальних заходів, що коригують, при нагляді за ринком.

Надання контролюючим органам та бізнесу права фіксувати події за допомогою аудіо-, фото- та відеозапису.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

В Украине ввели новые штрафы. Фото: скриншот YouTube

Вирішення питання про штрафи для дистриб'юторів – як юридичних осіб, так і індивідуальних підприємців, які перейшли на спрощену систему оподаткування.

Що стосується штрафів для дистриб'юторів, то в законопроекті пропонується накладати штрафи у випадках недотримання умов зберігання продукції, що спричинила її небезпеку або невідповідність встановленим нормам. За перше порушення буде встановлено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, що еквівалентно одній тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне порушення протягом трьох років штраф буде збільшено до 68 тисяч гривень, що дорівнює чотирьом тисячам неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Важливо, що запропонований законопроект є зменшенням розміру штрафу за перше порушення порівняно з чинним законодавством, яке наразі передбачає штраф у розмірі 34 000 гривень за те саме правопорушення. Мета полягає в тому, щоб посилити нагляд за ринком та забезпечити краще дотримання правил на користь безпеки споживачів та якості продукції.