Тепер у кредитній історії кожного громадянина України є додаткова інформація про комунальні борги — вона доступна як офіційним структурам, так і фізичним особам.

Про це розповіла голова департаменту маркетингу та продажу Українського бюро кредитних історій Олена Мала.

Долги: Скриншот YouTube

Усі борги записані

Як уточнила глава департаменту, дані щодо комунальних боргів поки що ніяк не впливають на кредитний рейтинг чи кредитну історію.

"Всі думають, що нашими партнерами можуть бути лише фінансові компанії. Насправді ні. У самому законі зазначено, що суб'єкти підприємницької діяльності чи нефінансові компанії, які працюють з наданням послуг з відстрочення платежів, можуть бути нашими партнерами. Комунальні послуги — це те саме. Це справді міжнародна практика", — зазначила Олена Мала.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще

Згідно зі статтею 6 Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій», користувачами Бюро можуть бути банки, небанківські фінансові установи та інші суб'єкти господарської діяльності, які продають товари (послуги) з відстроченням платежу або надають майно у кредит, а також особи, які отримали право вимоги щодо кредитної угоди.

На 27 млн ​​українців є кредитне досьє