Для отримання житлової субсидії в Україні право мають громадяни, іноземці та особи без громадянства, які перебувають у країні на законних підставах та проживають у житлових приміщеннях. Проте є певні умови, які потрібно виконати.

Цю інформацію надав портал "businessua"

Розмір житлової субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів та сумою обов'язкового платежу.

Для отримання субсидії витрати на житлово-комунальні послуги мають перевищувати у середньому 15 відсотків від місячного сукупного доходу, як зазначено у Постанові Кабінету Міністрів України №1156 від 27.07.1998.

Субсидии в Украине

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Важливо зазначити, що якщо громадянину призначено житлову субсидію, він зобов'язаний протягом 30 календарних днів інформувати Пенсійний фонд України про зміну соціального статусу членів сім'ї або інші відповідні обставини. Додатково представник ЖКГ має надати всю необхідну інформацію до Пенсійного фонду незалежно від форм власності.

Щодо питання про оплату комунальних послуг через приватну комунальну компанію, то у поданій інформації прямо не зазначено, чи це впливає на право на отримання житлової субсидії. Однак, якщо заявник відповідає рівню доходу та іншим критеріям прийнятності, він повинен мати право на отримання субсидії незалежно від того, чи платить він за комунальні послуги через приватну комунальну компанію чи державну.