З 1 серпня на тарифи ЖКГ та платежі для українців торкнуться кілька змін. Про це повідомляє "hvylya"

Тарифи на електроенергію .

З 1 червня тариф на електроенергію підвищено до 2,64 гривень за кіловат-годину. Це спричинило збільшення платежів за електроенергію для населення приблизно на 250 гривень. Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг заявила, що подальшого підвищення цін до кінця наступного опалювального сезону, швидше за все, не буде. Надалі українцям варто чекати на ціну близько 5,5 гривень за кіловат-годину. Щоб заощадити на оплаті електроенергії, люди можуть вибрати двозонні та тризонні тарифи, споживаючи електроенергію в непікові години, коли вона дешевша.

Тарифы на электроэнергию

Ціни на газ.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Показати ще

Ціна на газ для населення від НАК «Нафтогаз України» залишиться незмінною як мінімум до 30 квітня 2024 року на рівні 7,96 гривні за кубометр (з ПДВ). Це рішення було ухвалено з урахуванням війни і економічної ситуації в Україні. Нафтогаз забезпечує безперебійним газом понад 12,4 млн українських домогосподарств за Фіксованим річним тарифним планом.

Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео

Тарифи на воду.

У серпні українці продовжать платити за воду за колишніми тарифами. У липні Національна комісія державного регулювання у сфері енергетики та ЖКГ (НКРЕКП) скасувала своє рішення щодо збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення в середньому на 32% з 1 липня 2023 року. Це рішення було ухвалено після заяви президента Володимира Зеленського. Середня плата за споживання води домогосподарством (2-3 особи) могла б збільшитись на 62 грн на місяць (з урахуванням ПДВ), якби підвищення було реалізовано. Проте тарифи в містах, які значно постраждали від військових дій, таких як Харків, Миколаїв та Херсон, мали залишитися без змін.