Згідно із законом 2023 року в Україні податки на нерухомість мають бути сплачені до 1 вересня. Якщо українці отримали квитанцію із зазначеною сумою податку до 1 липня, вони зобов'язані здійснити оплату. Однак є винятки. Податок на нерухомість не потрібний, якщо нерухомість знаходиться на окупованій території або в зоні активних бойових дій.

Про це повідомляється на порталі «obozrevatel»

Для об'єктів, що перевищують норму, податки розраховуються з площі, яка перевищує зазначену норму. Норма для квартири складає 60 квадратних метрів на особу, а для будинку – 120 квадратних метрів. Наприклад, якщо ви володієте квартирою площею 80 квадратних метрів, і її ділять порівну два власники, вам не доведеться платити податок, оскільки кожен власник матиме лише 50 квадратних метрів.

Налог на недвижимость. Фото: скриншот YouTube-видео.

Ставка податку становить до 1,5% мінімальної заробітної плати з минулого року, яка становила 6700 грн. Максимальна ставка податку на перевищення площі становить 100,5 грн за квадратний метр.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Податок сплачується щорічно. Якщо ви не володіли майном протягом усього попереднього року, ви зобов'язані заплатити за період, коли ви його отримали. Наприклад, якщо ви володіли нерухомістю лише 9 місяців із 12 місяців попереднього року, вам потрібно буде заплатити 75% податку за цей рік.