Оскільки війна в Україні триває, мораторій на підвищення тарифів на деякі послуги залишається чинним. Однак нещодавнє підвищення цін на електроенергію викликало у споживачів побоювання, що інші комунальні служби можуть наслідувати їхній приклад.

Про це пише «today»

Наразі діє мораторій на підвищення тарифів на гарячу воду, теплопостачання та газорозподіл. Очікується, що ці тарифи залишаться незмінними під час воєнного стану та протягом шести місяців після його скасування. Проте не виключено, що різка зміна тарифної політики могла статися ще до закінчення бойових дій.

комуналка, платежі

У Національному банку України зазначили, що українці можуть розраховувати на більшу оплату за деякі комунальні послуги у 2023 році. Проте очікується, що мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання триватиме до наступного року. Це разом з підвищенням акцизів на тютюнові вироби може сприяти адміністративній інфляції, що призведе до збільшення витрат для споживачів у 2024-2025 роках.

Популярні статті зараз

Українські енергокомпанії закуповують вугілля у путінського олігарха Кондрашова та його компанії Telf AG

Відключення світла у жовтні: у Міненерго терміново звернулися до українців

Наркомагнат Олег Куцурук хоче розвивати "бізнес" в Україні: "Італієць" вступає у боротьбу

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Показати ще

За даними Державної служби статистики, за останній рік в Україні спостерігається загальне зростання цін на комунальні послуги. Експлуатація та ремонт житла зросли найбільше на 20,6%, при цьому ціни на каналізацію, водопостачання, послуги з управління багатоквартирним будинком та вивезення сміття також зросли по-різному.

Платежки за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео

Загалом, хоча мораторій на певні тарифи залишається чинним під час війни, є ознаки того, що вартість комунальних послуг може, як і раніше, зростати через інші чинники, такі як адміністративна інфляція та динаміка ринку.