В Україні певні категорії громадян мають право вийти на пенсію віком 50 років. Сюди входять як матері, так і батьки багатодітних сімей та батьки інвалідів з дитинства. Однак є певні вимоги та умови, які необхідно виконати, щоб мати право на дострокову пенсію.

Про це пише «trueua», посилаючись на ПФУ

Для багатодітних мам можливість дострокового виходу на пенсію 50 років доступна за наявності страхового стажу не менше 15 років. Вони повинні мати п'ять або більше дітей, щоб претендувати на цей посібник. Для батьків вікова вимога становить 55 років, і вони повинні мати не менше ніж 20 років страхового стажу, щоб мати право на достроковий вихід на пенсію за цією категорією. До батьків дітей-інвалідів з дитинства пред'являються такі ж вимоги щодо віку та досвіду.

Пенсионный фонд Украины. Фото: скриншот YouTube-видео

Для оформлення дострокової пенсії фізичним особам необхідно подати заяву до органу Пенсійного фонду. Заява має бути подана не раніше ніж за один місяць до досягнення встановленого віку для дострокового виходу на пенсію або не пізніше ніж через три місяці після досягнення цього віку. Якщо заяву подано до досягнення зазначеного віку, державні виплати будуть зараховані на банківський рахунок одразу після досягнення цього віку.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Необхідні документи для призначення дострокової пенсії включають документ, що засвідчує особу, документ, що засвідчує набутий страховий стаж, а також свідоцтва про народження чи паспорт дітей.

Украинские пенсионеры

Крім того, повідомлялося, що українські пенсіонери, які досягли 70-річного віку, мають право на отримання додаткових виплат до своєї звичайної пенсії. Ці додаткові платежі становлять 300 гривень на місяць та зараховуються до початку оформлення платіжної інформації.

Варто зазначити, що така інформація викликала реакцію у українців. Один українець вирішив звернутися до ПФУ і заявив: «ПФУ, не ганьбися. Подивися, яку мінімалку ти платиш людям, а потім робитимеш свої передбачення, найбрехливіша структура».

Скрин коментаря українця