На даний момент подальшого підвищення пенсій щодо інвалідності в Україні не буде, оскільки остання індексація пенсій проводилася у березні 2023 року. Розмір пенсій по інвалідності визначається з присвоєної особі групи інвалідності, у своїй перша група отримує 100% пенсії по старості.

Відповідну публікацію розмістили на сайті "novyny.live", посилаючись на дані ПФУ.

На 2023 рік мінімальний розмір пенсії по інвалідності за першою групою становить 2,3 тисяч гривень, а найбільший – 13,6 тисяч гривень. Друга група отримує 90% пенсії за старістю, яка становить 10,98 тисяч гривень, а третя група отримує 50% пенсії за старістю, яка становить 7,53 тисяч гривень.

Проте деякі пенсіонери отримуватимуть спеціальні надбавки. Громадяни, які мають особливі заслуги перед державою, отримають разові доплати, присвячені Дню Незалежності у серпні 2023 року. Розмір цих виплат становитиме від 450 до 3,1 тис. грн. Крім того, окремі категорії громадян, такі як інваліди війни (І-ІІІ групи), поранені учасники бойових дій, поранені учасники Революції Гідності, кавалери особливих почестей та нагород, члени сімей загиблих військовослужбовців, учасники бойових дій в Україні також отримають разові надбавки у серпні 2023 року.

Важливо відзначити, що пенсії по інвалідності не збільшуватимуться понад попередню індексацію, а будь-які зміни чи перерахунок пенсійних виплат по інвалідності залежатимуть від майбутніх рішень української влади.

Популярні статті зараз

Микола Томенко повідомив, що гетьман і меценат Іван Мазепа повертається до Києво-Печерської лаври

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

На пенсіонерів чекають різкі зміни: що задумав ПФУ

Чаплыга: сумму залога для Медведчука установила не украинская власть, а США

Показати ще