Участь у приватному пенсійному фонді в Україні може стати для фізичних осіб способом збільшити свої пенсійні накопичення та потенційно отримувати вищі пенсійні виплати у майбутньому. Роблячи регулярні щомісячні відрахування до приватного пенсійного фонду, люди можуть накопичувати додаткові заощадження, що доповнюють їхню державну пенсію.

Дану інформацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Наприклад, якщо людина робить щомісячні внески у розмірі 1500 грн. протягом 15 років, накопичення на рахунку можуть становити 714 000 грн. Якщо припустити, що недержавний пенсійний фонд щомісяця сплачує пенсію протягом 20 років, то середній розмір такої пенсії становитиме 11,3 тис. грн.

Ефективність та прибутковість приватного пенсійного фонду залежать від того, як фонд інвестує свої активи. Ці фонди зазвичай інвестують у різні фінансові інструменти, такі як державні цінні папери (ОВДП) та інші активи. Прибутковість фонду залежатиме від ефективності цих інвестицій.

Важливо відзначити, що інвестування у приватний пенсійний фонд пов'язане з деякими ризиками, зокрема можливістю інфляції знизити вартість заощаджень та ризиком банкрутства фонду. Таким чином, особи, які розглядають можливість участі у приватних пенсійних фондах, повинні ретельно оцінити ризики та вигоди та за необхідності звернутися за професійною фінансовою консультацією.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Показати ще

Загалом участь у приватному пенсійному фонді може бути способом поповнити свої пенсійні накопичення та потенційно отримати більш високі пенсійні виплати в майбутньому, але воно також потребує ретельного розгляду та розуміння пов'язаних із цим ризиків.