Національний банк України (НБУ) планує обмежити ставки по мікропозиках, і очікується, що за цим кроком будуть додаткові вимоги до оцінки платоспроможності позичальника з боку мікрофінансових організацій (МФО). Цими заходами НБУ має на меті знизити частку непрацюючих кредитів.

Дану інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Голова департаменту захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ Ольга Лобайчук висловила сподівання, що зниження ставок щодо мікропозик спонукає МФО більше уваги приділяти платоспроможності своїх клієнтів. Очікується, що вони скоригують свої скорингові моделі, щоб мінімізувати ризики неповернення кредиту.

Нацбанк: Скриншот YouTube

НБУ має намір покласти край практиці видачі кількох кредитів неплатоспроможному позичальнику, встановивши нові обмеження для МФО. Цей крок спрямований на те, щоб позичальники не потрапили в пастку з непомірними відсотковими ставками, які в деяких випадках можуть досягати сотень тисяч відсотків.

Популярні статті зараз

Українські енергокомпанії закуповують вугілля у путінського олігарха Кондрашова та його компанії Telf AG

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

На пенсіонерів чекають різкі зміни: що задумав ПФУ

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Показати ще

У першому кварталі кількість мікрокредитів, виданих в Україні, зросла на 37%. Однак це збільшення було пов'язане з погіршенням фінансового стану українців, що зробило їх сприйнятливішими до пошуку мікропозик. За допомогою нових заходів НБУ прагне забезпечити найкращий захист позичальників та створити більш стійкий мікрофінансовий сектор.