2023 року Україна реалізувала кілька етапів підвищення пенсій, як і планувалося. Індексація пенсійних виплат відбулася у березні, охопивши 10,5 млн пенсіонерів на суми від 100 до 1500 гривень.

Про це повідомляє сайт «napensii»

Також 1 квітня у працюючих пенсіонерів відбулося підвищення пенсій, яке набуло чинності з 1 червня. Понад 654,9 тис. працюючих пенсіонерів перерахували пенсії, а понад 401 тис. осіб отримали збільшення в середньому на 221,74 грн.

Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео

У липні було запроваджено додаткові підвищення для певних професій, включаючи державних службовців, науковців та службовців місцевих органів влади. Найбільший середній приріст мав народні депутати України: 659 осіб отримали в середньому на 1450,98 грн більше. Державні службовці отримали збільшення у середньому на 1046,70 грн, а згідно із законом «Про службу в органах місцевого самоврядування» — на 634,89 грн. Громадяни, які отримують пенсію згідно із законом «Про наукову та науково-технічну діяльність», отримали найменшу середню надбавку у розмірі 422,51 грн.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Пільгова іпотека від держави: революційна програма «єОселя»

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

З 1 серпня подальшого перерахунку пенсій не планується, тому виплати залишаться такими ж, як і в липні, за винятком тих, кому у серпні виповниться 70, 75 або 80 років, яким буде належати надбавка за віком.