Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» та Постанови Кабміну № 261 українські пенсіонери віком від 80 років можуть претендувати на доплату у розмірі 837 гривень.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «znaj.ua»

Ця доплата здійснюється у вигляді щомісячної надбавки у розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Оскільки прожитковий мінімум на 2023 рік становить 2093 гривні, доплата становитиме 837 гривень на місяць.

пенсіонери

Однак не всі пенсіонери мають право на цю надбавку. Є певні критерії, які мають бути дотримані, щоб претендувати на виплату. Надбавка надається лише пенсіонерам старше 80 років, які живуть самостійно, але потребують постійного догляду та не мають родичів, які можуть забезпечити такий догляд. Крім того, пенсіонер повинен отримувати пенсію за старістю, щоб мати право на доплату. Якщо людина не відповідає всім цим критеріям, вона не матиме права на додаткову виплату.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

При цьому для розрахунку доплати знадобиться документальне підтвердження від лікарів, що підтверджує, що пенсіонеру дійсно потрібний постійний сторонній догляд.

Для отримання доплати у розмірі 837 гривень щомісяця пенсіонерам необхідно виконати зазначені вимоги та надати необхідні документи.