На початок серпня ціни на овочі в Україні, особливо на салатний набір, стрімко знижуються. Ось зміни цін на деякі овочі:

Капуста.

Ціна на білокачанну капусту, що у липні продавалася за середньою ціною 44,48 грн/кг, значно знизилася до 10,57 грн/кг. Молода капуста також стала доступнішою: з 28,21 грн/кг до 11,17 грн/кг. Найдешевша молода капуста доступна у супермаркетах Ашан за ціною 9,90 грн/кг.

Цибуля.

Будучи рекордсменом зростання цін серед овочів взимку та восени, ціна на цибулю впала з 51,80 грн/кг у липні до 29,05 грн/кг на початку серпня. Пучок цибулі можна придбати в Ашані по 18,20 грн/кг.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Огірки.

Середня вартість огірків минулого місяця була 37,66 грн/кг, наразі вона впала до 19,99 грн/кг.

Полезные овощи. Фото: скриншот Youtube-видео

Помідори.

З початку поточного тижня ціни на помідори змінилися, з тенденцією до зниження цін через надходження томатів з відкритого грунту. Тепличні комбінати пропонують помідори по 20-32 грн/кг, що на 30% дешевше порівняно з попереднім тижнем. Помідори зараз продаються в середньому на 34% дешевше ніж за аналогічний період минулого року. Червоні помідори подешевшали з 61,31 грн/кг до 53,09 грн/кг за місяць, а вершковий сорт тепер пропонується за 59,30 грн/кг порівняно з липневою ціною 80,18 грн/кг.

Таке зниження цін на овочі пояснюється різними факторами, у тому числі надходженням свіжої продукції з відкритого ґрунту, конкуренцією серед виробників та добрими врожаями фермерів. Зниження цін розглядається як позитивна новина для споживачів, оскільки тепер вони можуть купувати ці овочі за доступнішими цінами.