У той час як деякі пенсіонери в Україні отримають додаткові 500 гривень до своїх пенсій у серпні, програма доплати для людей похилого віку пропонує додаткові 300 гривень на місяць пенсіонерам у віці 70 років і старше. Проте не всі особи цієї вікової групи матимуть право на отримання цієї доплати, повідомляє видання «ukranews».

Однією із основних причин відсутності доплати є перевищення пенсії пенсіонера 10 340 гривень. У таких випадках не виплачуються «вікові» надбавки, у тому числі виплата 400 гривень особам віком від 75 років та 500 гривень особам віком від 80 років.

Крім того, період виплати цієї допомоги охоплює період з 4 по 25 число кожного місяця, при цьому розрахунки здійснюються наприкінці попереднього місяця. Це означає, що нові 70-річні пенсіонери можуть не отримати повні 300 гривень доплати на місяць, коли їм виповниться 70 років. Наприклад, якщо пенсіонеру виповниться 70 років 22 вересня, він не отримає повної доплати у вересні. Натомість з жовтня вони почнуть отримувати додаткові 300 гривень.

Фахівці пояснили, що якщо у людини пенсія нижча за 10 340 гривень і їй виповнилося 70 років, вона обов'язково отримає допомогу у розмірі 300 гривень. Проте виплата першого місяця після 70-річного віку визначається фактичною датою святкування дня народження.

У відповідних новинах Ощадбанк оголосив про свій намір заблокувати рахунки пенсіонерів, що переїхали, і одержувачів соціальної допомоги, які не пройшли необхідну процедуру перевірки. Цей крок, ймовірно, спрямований на оптимізацію та підвищення точності пенсійних та соціальних виплат.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще