2024 року пенсії українців будуть проіндексовані і в середньому розмір виплат може збільшитися на 16%. Крім того, депутати вважають, що необхідно переглянути формування прожиткового мінімуму загалом, щоби виплати відповідали реальним потребам.

Відповідну інформацію розмістили на сайті «RBC»

Таку заяву зробив народний депутат Олександр Качура, повідомляє сайт Верховної Ради.

Законодавство України дозволяє не індексувати виплати під час війни, але 2023 року уряд знайшов можливість індексувати пенсії. 2024 року також планують індексувати виплати та зберегти субсидії для малозабезпечених українців.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Популярні статті зараз

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Чиновник каже, що зараз середня пенсія в Україні близько 5311. Наступного року мають додати ще 16%. Зрозуміло, що зараз точаться дуже потужні інфляційні процеси, війна триває, і влада знає, що буде з економікою навесні наступного року. Держава нібито має знайти можливість виконувати свої зобов'язання перед людьми та підтримувати їх на рівні, передбаченому законом.

На думку депутата, в Україні необхідно змінити підхід до нарахування пенсій та прожиткового мінімуму.

Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео

Як він каже, треба змінити підхід та довести пенсію до реального прожиткового мінімуму. Зрештою, потрібно переглянути процес формування прожиткового мінімуму, оскільки за прожиткового мінімуму 9 435 гривень пенсія не відповідає реальним потребам.

Він підкреслив, що в Україні має бути продовжено роботу щодо запровадження накопичувальної пенсії, щоб у майбутньому люди могли отримувати такі ж гідні виплати, як і в інших країнах Європи.