В Україні власники нерухомості зобов'язані сплачувати податки за свої квартири та будинки, якщо загальна площа нерухомості перевищує встановлену норму. «Норма» житла може визначатися місцевою владою та зазвичай становить 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів для будинків та 180 квадратних метрів для суміщених будинків та квартир. Проте місцева влада має право підвищувати ці норми, проте більшість із них схильна дотримуватися обмежень, встановлених законом.

Дану інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Якщо площа вашої нерухомості перевищує встановлену норму, ви можете оподатковуватись на майно. Податок розраховується на площу, що перевищує норму, і зазвичай становить до 1,5% від мінімальної заробітної плати за кожен квадратний метр понад норму. Ставка податку визначається органами місцевого самоврядування, але обмежується максимальною ставкою.

Власники нерухомості мають отримувати податкові повідомлення (квитанції) про сплату податку. Ці квитанції зазвичай надсилаються до 1 липня, а податок необхідно сплатити до 1 вересня. Однак, якщо ви не отримали податкове повідомлення та вважаєте, що маєте сплатити податок, рекомендується звернутися до податкової інспекції для з'ясування ситуації.

Важливо зазначити, що існують винятки, наприклад, відсутність необхідності сплачувати податок, якщо ваша нерухомість перебуває в зоні бойових дій чи зоні окупації, або якщо ваша власність перебуває у спільній власності з іншою особою та частка кожного власника не перевищує норми. Якщо ви не впевнені, чи варто вам сплачувати податок, рекомендується звернутися до податкової інспекції за роз'ясненнями.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Пенсіонерів чекає два підвищення пенсій: тисяча у червні та доплати у серпні

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще