Станом на 1 серпня понад 100 тисяч українців втратили право на отримання допомоги як внутрішньо переміщених осіб (ВПО). З 1 вересня право на отримання допомоги буде позбавлено також переселених громадян, які придбали житло, транспортні засоби чи облігації на суму понад 100 тисяч гривень. Таке рішення було ухвалено за результатами перевірки, проведеної Мінфіном.

Про це пише «chasdiy»

Даною інформацією під час телемарафону поділилася перший заступник міністра соціальної політики Дарина Марчак, наголосивши на причині цих змін. Ціль цих змін – гарантувати, що допомога буде спрямована конкретно на тих, хто дійсно є вимушеним переселенцем і потребує підтримки.

Зміни включають два ключові аспекти:

Зміни, що набули чинності 1 серпня, спрямовані на надання допомоги цим ВПО, які були переміщені всередині країни через конфлікт або з інших причин. Ці перевірки Мінфіну показали, що близько 109 тисяч осіб, які отримали допомогу, фактично проживали за кордоном або проводили значний час за межами України. Було встановлено, що ці люди не відповідають критеріям внутрішньо переміщених осіб, оскільки до 1 серпня вони мешкали за кордоном не менше 1,5 місяців.

Популярні статті зараз

Наркомагнат Олег Куцурук хоче розвивати "бізнес" в Україні: "Італієць" вступає у боротьбу

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Показати ще

З 1 вересня набуде чинності друга частина змін. Особи або сім'ї, які отримали допомогу для переселенців та у період з середини липня по 1 вересня придбали новий автомобіль (крім транспортних засобів, придбаних волонтерами для Збройних Сил України), новий будинок, земельну ділянку чи облігації внутрішньої держави виплати за кредитом на суму понад 100 000 грн буде припинено.

Ці зміни спрямовані на те, щоб допомога, що надається вимушеним переселенцям, була адресною та добре узгоджувалася з потребами тих, хто потребує підтримки на території України.