З 1 січня 2024 року Україна здійснить підвищення пенсій для чотирьох категорій отримувачів, що принесе користь кільком мільйонам пенсіонерів. Розмір цього підвищення залежить від конкретних обставин кожного пенсіонера.

Дані відомості оприлюднили на сайті новин «obozrevatel»

Особи, які нині отримують мінімальну пенсію, побачать збільшення своїх виплат. Їхні пенсії зростуть з 2093 гривень до 2361 гривень, що забезпечить деяке полегшення тим, хто має найнижчі пенсійні рівні.

Пенсіонери, які одержують максимальні пенсії, значно зростуть. Наразі люди з максимальною пенсією отримують 20 930 гривень. З нового року їх пенсії буде підвищено до 23 610 гривень, що забезпечить значне фінансове полегшення.

Пенсіонери: скрін з відео

Популярні статті зараз

Ткаченко поверне вплив у Мінкульті: Григоренко знову можуть призначити заступницею міністра

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Сіамські близнюки на межі розбрату через "несправедливість": у однієї з'явився хлопець, а в іншої ні

Показати ще

Українські пенсіонери з більшим стажем роботи отримуватимуть доплату до пенсії, яка розраховується як 1% від прожиткового мінімуму інваліда за кожний додатковий відпрацьований рік. Стандартний стаж роботи для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років. З 1 січня надбавка на рік зросте з 20,9 до 23,6 грн.

Законодавство України вимагає, щоб пенсії осіб, які виробили необхідний стаж та досягли 65-річного віку, мають становити не менше 40% мінімальної заробітної плати. З 1 січня мінімальна заробітна плата підвищиться із 6700 грн до 7100 грн. Отже, гарантована пенсія для цих осіб збільшиться із 2680 гривень до 2840 гривень.

Нагадаємо, корисно для кожного: як підготуватися до приходу зимових холодів

Раніше «Акценти» повідомляли, що "несправедливості" більше не буде: ДТЕК розробив рівномірні графіки відключень

Як повідомляли «Акценти», масове блокування карт: що задумав ПриватБанк та Monobank