Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 27 жовтня 2023 року схвалив проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду". Цю значну подію підтвердив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, повідомляє agronews.ua.

Мельничук підкреслив, що законопроект спрямований на внесення змін до Податкового кодексу України, зокрема щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду. Відповідно до цієї пропозиції, закон передбачає встановити ставки земельного податку для земель, що входять до складу природно-заповідного фонду, що не перевищують 0,1% їх нормативної грошової вартості.

"Схвалено проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду земельним податком", - повідомив він.

У нинішньому вигляді відповідальність за сплату земельного податку покладається на власників земельних ділянок або паїв та постійних землекористувачів, до яких входять як фізичні, так і юридичні особи. Точні ставки земельних платежів та податкові пільги на землю зазвичай визначаються органами місцевого самоврядування на їх відповідних територіях.

Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Криптомафія Match systems-Garantex під крилом російських спецслужб: гроші зникають, а знайти крайніх неможливо

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Хто з пенсіонерів не отримає доплат у травні: підпадуть під новий закон

Гарячі відпочинки червоного ректора Володимира Бугрова та його команди

Показати ще

Примітно, що ухвалений 15 березня 2022 року закон тимчасово звільнив деякі земельні ділянки від плати за землю в Україні. Це звільнення застосовується з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому надзвичайний чи військовий стан було припинено чи скасовано.

Під виняток підпали землі в районах, що постраждали від бойових дій, землі, тимчасово окуповані збройними силами Російської Федерації, а також земельні ділянки, визначені регіональними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або укріплення, що містять укріплення.

Нагадаємо, на українців чекають нові штрафи та покарання: на величезні гроші "потрапити" може кожен

Раніше «Акценти» повідомляли, на українців чекає нова "розумна мобілізація": скоро все кардинально зміниться

Як повідомляли «Акценти», тепер жодної мороки: оформити субсидію можна прямо з дому. Як це зробити