Ресурс "ГазПравда" пояснює, що саме входить до третьої платіжки за газ.

У третій "квитанції" нараховується плата за техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Воно здійснюється лише коли мешканці самі укладають договори на огляд мереж.

Один раз на рік фахівці повинні здійснювати візуальний огляд газопроводів, перевірити наявність вільного доступу до них, стан фарбування та кріплення газопроводу, наявність футлярів у місцях прокладання через зовнішні та внутрішні конструкції будинку, стан ущільнення міжтрубного простору, очищати його від бруду та відновлювати його, необхідно.

У багатоквартирних будинках до початку та після закінчення опалювального сезону перевіряється герметичність з'єднань газопроводів та газового обладнання. У приватних будинках така опція проводиться щорічно.

Один раз на 3 роки, у міжопалювальний період, у багатоповерхівках відчувають густину під певним тиском ділянки газопроводів. У приватних будинках та квартирах такі випробування здійснюються лише коли довжина внутрішнього газопроводу становить понад 5 м.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Руслан Стрілець повідомив, що Україна та Молдова підписали Угоду щодо імплементації Конвенції Еспо

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Показати ще

Щорічно перевіряється працездатність запірних пристроїв, встановлених на газопроводах. Здійснюється їх очищення від залишків корозії та мастила. Також не рідше одного разу на рік проводиться ТО газового обладнання та перевірка наявності тяги у димових та вентиляційних каналах.

Слід зазначити, що тарифи на цю послугу не встановлені, але НКРЕКУ щорічно встановлює для операторів ГРМ граничні рівні вартості виконання видів робіт та послуг з ТО ВДСГ у багатоквартирних будинках.