Розрахунок пенсій в Україні нерозривно пов'язаний із конкретною формулою, яка враховує заробіток людини та кількість років, протягом яких вона вносила свій внесок у пенсійну систему, і ці фактори мають грошову оцінку .

Відповідну інформацію розмістили на сайті «today»

Пенсійний дохід.

Розмір пенсії нерозривно пов'язаний із заробітком людини протягом усієї її трудової кар'єри. Чим вища середньомісячна заробітна плата протягом трудових років, тим більша потенційна пенсія. Однак важливо наголосити, що пенсійний заробіток підлягає обмеженню. Під час розрахунку пенсії враховується максимальний поріг заробітної плати. Середня зарплата в Україні складає близько 16 тисяч українських гривень.

Пенсійний стаж.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Показати ще

Ще одним ключовим фактором є кількість років, протягом яких людина вносила внески до пенсійної системи. Щоб претендувати на стандартну пенсію за старістю, людина зазвичай повинна мати щонайменше 15 років пенсійного стажу. Пенсійна система в Україні заохочує продовження стажу, пропонуючи підвищені пільги тим, хто накопичив більший стаж.

Формула розрахунку.

Фактична сума пенсії розраховується за спеціальною формулою, яка враховує пенсійний заробіток та загальну кількість років стажу. Ця формула призначена для забезпечення вищого коефіцієнта заміщення, який, по суті, є відсотком від передпенсійного заробітку людини. Чим триваліша кар'єра і чим вищий заробіток, тим більша пенсія, що отримується в результаті. Наприклад, якщо середньомісячна зарплата становить 16 000 гривень, людина може розраховувати на пенсію приблизно 4 640 гривень.

Пенсия

Мінімальна та максимальна пенсії.

Українська пенсійна система встановлює як мінімальну, і максимальну пенсію. Мінімальна пенсія найчастіше пов'язана з прожитковим мінімумом для осіб працездатного віку, який на даний момент становить 2093 грн. І навпаки, максимальна пенсія розраховується як десятикратний розмір мінімального прожиткового мінімуму для осіб пенсійного віку, який із 1 січня 2024 року становитиме 23 610 гривень.

Отже результат цього розрахунку визначає пенсію людини. Для отримання середньої пенсії, яка перевищує медіанну, середньомісячна зарплата має значно перевищувати середню країну 16 000 гривень. Українська пенсійна система влаштована таким чином, щоб надавати більші пільги тим, хто має більш високі доходи та більш тривалу кар'єру, а також забезпечувати фундаментальний рівень підтримки для всіх пенсіонерів.

Примітно, що окремі категорії пенсіонерів, наприклад, колишні судді, можуть отримувати пенсії, які значно перевищують максимальну пенсію через особливе пенсійне регулювання або особливі привілеї.

Нагадаємо, найважливіша заява Залужного: чи буде кардинальне посилення мобілізації

Раніше «Акценти» повідомляли, за такої погоди можливо все! В Україну вривається аномальний листопад

Як повідомляли «Акценти», цього ще не вистачало: пішло вибухове зростання цін на базовий продукт