Після повномасштабного вторгнення мільйонам українців не залишалося іншого вибору, як шукати притулку в інших країнах. Серед цих країн деякі виявилися більш гостинними та пропонують кращі умови для біженців.

Про це повідомляє видання «inkorr»

Польща.

Польща стала найпопулярнішим напрямком для українців. Загальний менталітет та значна підтримка з боку польського народу роблять його популярним вибором. Крім того, Польща є воротами до інших європейських країн.

Велика Британія.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Хоча Великобританія є привабливим напрямком, процес трохи складніший. Українські біженці мають знайти британського спонсора, який надасть їм притулок. Спонсорство може бути відкликане, що вимагатиме самостійної оренди житла. Доступна фінансова допомога у розмірі 422 євро для дорослих та 361 євро для дітей.

Німеччина.

Українці в Німеччині можуть отримати безкоштовне житло та харчування, а також фінансову підтримку у розмірі 502 євро на дорослого та 418-420 євро на дитину залежно від віку.

Швейцарія.

У Швейцарії українські біженці отримують 520 євро та можуть мати право на безкоштовне житло та харчування.

Выплаты для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Норвегія.

Норвезька підтримка українських біженців включає фінансову допомогу у розмірі 650 євро для дорослих та 350 євро для дітей. Ті, хто відвідує спеціальні мовні курси, можуть отримати додаткові 1400 євро. Житло надається безкоштовно, а охочим повернутися до України можуть надати 1500 євро.

Ірландія.

Українські біженці в Ірландії можуть розраховувати на безкоштовне житло та фінансову підтримку на загальну суму 800 євро.

Франція.

У Франції фінансова підтримка залежить від розміру сім'ї. Мати з однією дитиною отримує 306 євро на місяць, а сім'я із чотирьох осіб має право на 520 євро на місяць. Хоча Франція не пропонує житла, частково компенсує орендну плату.

Данія.

Матері з дитиною в Данії можуть отримати 1700 євро, а дорослі – 800 євро (з вирахуванням прибуткового податку). Данія також надає безкоштовне житло.

Важливо відзначити, що багато українських біженців, які змушені залишити свої будинки через повномасштабне вторгнення, не планують повертатися.

Дослідження, проведене Лабораторією законодавчих ініціатив за підтримки Євросоюзу, виявило основні чинники, що впливають на їхнє рішення залишитися за кордоном. Ці фактори, включаючи умови та підтримку, доступні у цих країнах, відіграють значну роль у формуванні майбутнього українських біженців.

Нагадаємо, у Міненерго повідомили, коли введуть графіки відключення від світла: чи потрібно готувати генератори та повербанки

Раніше «Акценти» повідомляли, "дорожчатиме більше": ціни на корисні продукти скоро відлетять у космос

Як повідомляли «Акценти», непогана грошова допомога: українці отримають неслабкі виплати