В Україні прогнозується зростання цін на різні продукти харчування, особливо на такі категорії, як молочні продукти та овочі. Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка поділився прогнозом, що підвищення цін може відбутися вже до кінця листопада, оцінки варіюються від 3% до 8%.

Цю інформацію розмістив на сайті «agronews»

Овочі.

Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео

Очікується, що вартість овочів зростатиме щомісяця залежно від обсягу їх постачання. У середньому до кінця осені ціни на овочі, за прогнозами, зростуть приблизно на 8%.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

“Овочі будуть додавати у вартості щомісяця, залежно від обсягу їхньої пропозиції. У середньому на овочі ціни піднімуться на 8% до кінця осені. Молочні продукти – на 5%, – прогнозує Максим Гопка.

Молочні продукти.

Очікується, що ціни на молочні продукти також зростуть, причому прогнозується збільшення приблизно на 5% за цей же період.

На темпи зростання цін також впливатиме ширша ситуація в Україні, наприклад, перебої в енергосистемі через ракетні удари, які можуть вплинути на можливості зберігання продуктів харчування.

Молочна продукція: скрін із відео Youtube

Проте важливо зазначити, що експерт не прогнозує значних чи аномальних коливань цін. Очікуване зростання цін, найімовірніше, буде помірним і в межах кількох гривень. Проте навіть незначне підвищення цін може вплинути на бюджети пересічних українців за рівня цін.

Нагадаємо, шах та мат від ПФУ: як пенсіонерів позбавлять виплат і нічого не скажуть

Раніше «Акценти» повідомляли, ПриватБанк списав з рахунку клієнтки 40 тисяч, але вона їх змогла повернути: не на ту "напали"

Як повідомляли «Акценти», скасування мораторію на підвищення комуналки: тарифи стануть непідйомними