Очікується, що до кінця року в Україні відбудеться зростання цін на різні основні категорії продуктів харчування, включаючи м'ясо, молочні продукти, яйця та хліб. Своєю думкою щодо цього в інтерв'ю «Апострофу» поділився член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Пендзін пояснює: «об'єктивно дорожчатиме все потихеньку. Якщо ми говоримо про овочі та фрукти, то вартість зберігання додаватиметься до ціни товару. Крім того, з ринку пішли помідори, огірки, кабачки, які були на відкритому ґрунті, і ми перейшли на парникові овочі, а парник підняв автоматично ціни на 30-40% цього виду овочів».

Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео

Експерт також прогнозує, що до кінця року ціни на м'ясну та молочну продукцію гарантовано подорожчають. Окрім того, очікується, що ціни на яйця продовжать підвищувальну тенденцію. Нинішнього року ціни на яйця вже зросли на 23%, прогнозується подальше зростання на 5-7%. Якщо зараз десяток яєць коштує в середньому 55 гривень, то до кінця року очікується зростання до 58-59 гривень.

М'ясна продукція: скрін з відео

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Показати ще

Пензін також очікує, що ціни на хліб зростатимуть щомісяця приблизно на 1%. Наприклад, якщо буханець не найдешевшого хліба зараз коштує близько 30 гривень, то до кінця грудня його ціна, як очікується, зросте трохи менш ніж на гривню. Бюджетніші варіанти хліба можуть подорожчати на 30-40 копійок.

Нагадаємо, податковий "бум": все розпочнеться з 1 грудня

Раніше «Акценти» повідомляли, вічні аліменти для пенсіонерів: вам доплачуватимуть до пенсії все життя

Як повідомляли «Акценти», все дуже серйозно: багатьох українців позбавлять статусу ВПО. Допомоги не буде