Пенсіонери окремих районів отримають грошову допомогу у листопаді, визначено, хто має право на цю підтримку. Допомога спрямована на те, щоб допомогти конкретним групам пенсіонерів підготуватися до зими, особливо тим, хто мешкає у прифронтових районах.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «politeka»

"Цю допомогу вже минулих місяців отримували сотні тисяч пенсіонерів, і цей місяць не виняток. Відбувається поновлення цієї допомоги для того, щоб допомогти певним групам пенсіонерам підготуватися до зими, до тяжкого періоду”, - кажуть фахівці.

Ось ключові подробиці про цю грошову допомогу:

Грошова допомога становитиме 3000 гривень.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Розмір виплати розраховується з розміру пенсії людини. Якщо щомісячна пенсія не досягне 3000 гривень, він отримає доплату до цієї суми.

Пенсіонери: скрін з відео

Наприклад, якщо пенсія складає 2800 гривень, доплата становитиме 200 гривень. Якщо пенсія складає 2200 гривень, доплата становитиме 800 гривень. Мета полягає у тому, щоб усі пенсіонери, які мають на це право, отримували загалом до 3000 гривень.

"Береться пенсія і у всіх, у кого не дотягує до 3 000 грн, додаватиметься добавка. Якщо 2800, то 200 грн. Якщо у вас пенсія 2200, то 800 грн. Відповідно всім до 3000 грн”, - йдеться у повідомленні.

Щоб претендувати на цю допомогу, пенсіонери мають проживати у прифронтових районах, офіційно визнаних Кабміном. Є затверджений список цих територій, і пенсіонери з пенсією, що проживають там, нижче 3000 гривень будуть автоматично включені до списку для отримання допомоги. Допомога призначена для надання фінансової підтримки тим, хто може зіткнутися з додатковими проблемами через своє розташування в районах, що прилягають до зони конфлікту.

Важливо зазначити, що сума виплати буде щонайменше 100 гривень. Наприклад, якщо пенсіонер отримує 2950 гривень, то він отримає понад 3000 гривень (конкретно 3050 гривень), оскільки допомога призначена для поповнення пенсії досягти порога 3000 грн.

Нагадаємо, "найжахливіша зима в історії": влада вразила українців сумною істиною

Раніше «Акценти» повідомляли, "буде наслідувати все": до кінця року багато хто залишиться за межею виживання

Як повідомляли «Акценти», пенсії та соцвиплати сильно зміняться: комусь добре доплатять, а хтось залишиться ні з чим