В Україні нова нормативна база запровадила додаткову плату за утримання внутрішньобудинкових газових мереж, окрему від плати за газ та його доставку.

Для дотримання цих правил мешканцям необхідно укласти договір із сертифікованою організацією, потенційно облгазом та внести додаткові платежі за утримання внутрішньобудинкових мереж, по суті створюючи третій платіж за послуги, пов'язані з газом.

Дану публікацію оприлюднили на сайті «obozrevatel»

Ця розробка дозволяє власникам нерухомості обирати організацію з обслуговування внутрішньобудинкових мереж на договірній основі на платній основі. Це може бути місцева регіональна газопостачальна компанія або інші організації, які мають необхідні дозволи.

Законодавством передбачено, що незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж може призвести до припинення газопостачання.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Показати ще

"Чинне законодавство містить застереження, що у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у будинку розподіл природного газу припиняється. маніпулятивним і є порушення прав його мешканців", – повідомили українцям.

Газ. Фото: скрин YouTube-видео

Однак до завершення регуляторної реформи у цій сфері припинення газопостачання виключно через відсутність договорів на технічне обслуговування можна розцінювати як маніпулятивне втручання та порушення прав мешканців.

Згідно з новими правилами, фахівці зобов'язані проводити щорічний візуальний огляд газопроводів, перевіряючи такі фактори, як вільний доступ, фарбування та кріплення газопроводу, стан випадків його проходження через зовнішні та внутрішні конструкції будинку, стан герметизації міжтрубного простору та необхідність його очищення чи відновлення.

У багатоквартирних будинках обов'язковою є піврічна перевірка герметичності газопроводів та газового обладнання інструментальними методами або мильною емульсією з негайним усуненням виявлених витоків газу.

Додатково щорічно перевіряється працездатність запірних пристроїв на газопроводах із очищенням від корозії та мастила. Відповідно до вимог та рекомендацій підприємств-виробників технічне обслуговування газового обладнання проводиться не рідше одного разу на рік.

Нагадаємо, готуйте мішки: в Україні падає в ціні найпопулярніший продукт у світі

Раніше «Акценти» повідомляли, перерахунок усіх пенсій: кожен пенсіонер стане багатшим. Названо дати та суми

Як повідомляли «Акценти», банки масово блокують рахунки українців: чому позбавляють грошей та як їх повернути