Пенсійну систему в Україні побудовано таким чином, щоб при визначенні розміру пенсії враховувати як стаж роботи людини, так і рівень її заробітної плати. У розрахунку беруть участь два ключові критерії: стаж офіційної роботи та особистий коефіцієнт, на який впливає заробітна плата людини по відношенню до середньої країни.

Відповідну інформацію опублікували на сайті «obozrevatel»

Формула розрахунку пенсії наступна: пенсія = середня заробітна плата на момент розрахунку пенсії х стаж х персональний коефіцієнт.

Середня зарплата: розрахована на основі середньої зарплати в Україні за три роки, що передували призначенню пенсії, з якої було сплачено страхові внески.

Коефіцієнт індивідуальної зарплати: цей коефіцієнт відображає, наскільки офіційна зарплата людини відрізняється від середньої країни. Він розраховується шляхом порівняння місячної зарплати із середньою зарплатою за цей місяць. Потім сума цих коефіцієнтів ділиться на кількість місяців страхового періоду, що враховуються визначення коефіцієнта заробітної плати.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Коефіцієнт страхового стажу: цей коефіцієнт визначається шляхом множення суми стажу роботи на вартість одного року страхового стажу та поділу результату на 12. По суті, кількість років стажу множиться на 0,01.

У публікації підкреслюється вплив цих факторів на розмір пенсій, наголошуючи на тому, що більш висока заробітна плата в робочі роки сприяє вищій пенсії.

Особи, які пропрацювали протягом тривалого часу за мінімальної заробітної плати, можуть отримувати порівняно нижчу пенсію.

Нагадаємо, чи витримає Україна: якою є ймовірність справжніх темних часів. Названо факти

Раніше «Акценти» повідомляли, відключення від світла розпочнуться в листопаді! Кого зачепить насамперед

Як повідомляли «Акценти», пенсіонерам належать подвійні виплати: хто отримуватиме пенсію та соціалку відразу