Володимира Лавренчука, голову українського офісу NEQSOL Holding, обрано головою наглядової ради Ощадбанку, державної установи в Києві. Лавренчук, який володіє 36-річним досвідом роботи в банківській сфері, раніше з 2005 по 2019 рік очолював Райффайзен Банк, найбільший іноземний банк в Україні.

Про це повідомляє видання «open4business»

Оновлена ​​наглядова рада на своєму першому засіданні призначила Лавренчука керувати процесами ухвалення стратегічних рішень. Його великий досвід роботи як в Ощадбанку, так і в Райффайзен Банку дозволяє йому зробити свій внесок у зростання та розвиток банку.

Лавренчук вступив на посаду незалежного члена наглядової ради Ощадбанку у липні 2023 року за рішенням уряду. Крім своїх обов'язків в Ощадбанку, з 2020 року бере активну участь у NEQSOL Holding, приділяючи особливу увагу інвестиційній діяльності та управлінню портфелем активів. Він також обіймає посаду у наглядовій раді Vodafone Україна.

До складу наглядової ради входять й інші видатні особи, у тому числі Елізабет Нельсон, незалежний член, який займає посаду віце-президента з управління ризиками та дотримання нормативних вимог у Європейському банку реконструкції та розвитку. Хуан Енріке Перес Калота очолює комітет з аудиту, а Олександр Роднянський, представник Президента України, очолює комітет зі стратегії та трансформації.

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

До оновленої наглядової ради, відповідно до чинного законодавства, увійшли такі експерти фінансового ринку, як Міхал Крупинський, Філіп Хізлі, а також переобрані члени Перес Калот та Антон П'ятигін. Крім того, три представники держави — Юлія Пашко, Роза Тапанова та Олександр Роднянський — роблять свій внесок у ефективне управління Ощадбанком.

Станом на 1 вересня 2023 року Ощадбанк може похвалитися вражаючими фінансовими показниками, посідаючи друге місце серед 64 банків України за розміром сукупних активів, що становлять 337,99 млрд. грн. Крім того, він лідирує за розміром філійної мережі (1182 філії), що підтверджує його значну присутність та вплив в українському банківському секторі.

Нагадаємо, нові захмарні тарифи на комуналку: потрібно готуватися до непідйомних цін

Раніше «Акценти» повідомляли, надпотужна фінансова підтримка українців: пропонують 45 000 гривень на руки

Як повідомляли «Акценти», жінки йдуть у декрет по-новому: що тепер чекає на вагітних українок