В Національному банку України повідомили, що вже з 2024 року швидкість проведення платіжних операцій в Україні зросте, а з 2025 року кошти будуть зараховуватися на рахунки одержувачів за 10 секунд.

Про це розповів директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрій Поддерегін під час міжнародної конференції Global Payments Day, як інформує прес-служба НБУ.

"Починаючи з 2024 року, платіжні операції стануть швидшими, адже з 1 квітня 2024 року учасники СЕП мають зараховувати кошти на рахунок одержувача протягом 1 години. З 2025 року в Україні запрацюють миттєві кредитні перекази – кошти будуть зараховуватися на рахунок одержувача за 10 секунд (ціль – 2 секунди)", - цитує Поддерегіна прес-служба.

Заступник голови Нацбанку Олексій Шабан зазначив, що цьому сприятиме, зокрема, перехід системи електронних платежів (СЕП) НБУ на новий міжнародний стандарт ISO 20022, що відбувся у квітні цього року. Це також дає можливість реалізувати миттєві платежі та створює основу для очікуваного приєднання України до зони SEPA (єдиної європейської мережі розрахунків).

У травні 2021 року Національний банк почав розробку нового покоління системи електронних платежів (СЕП) на базі міжнародного стандарту ISO

Популярні статті зараз

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще