2024 року Україна має намір провести перерахунок пенсій за новими правилами, що потенційно призведе до збільшення пенсіонерів у середньому на 500 гривень.

Дану публікацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Остання модернізація у 2017 році.

Остання суттєва модернізація пенсійного забезпечення в Україні відбулася у 2017 році. Було оновлено формулу розрахунку пенсій, замінивши застарілий показник зарплати на сучасний середній заробіток у розмірі 3764 грн.

Щорічна індексація.

Популярні статті зараз

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Замість частих модернізацій в Україні застосовується щорічна індексація, яка розраховується на основі половини інфляції попереднього року та 50% зростання середньої заробітної плати за три роки. Потім показник заробітної плати, який використовується у пенсійній формулі, збільшується на розрахований відсоток.

Введення балів.

Міністр соціальної політики натякнув на запровадження бальної системи розрахунку пенсій. За попередньою інформацією, якби пенсіонер отримував середню зарплату, йому присвоїли б 10 балів, а якби зарплата була вищою – 11 балів. Проте конкретні умови цієї модернізації не уточнюються.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Коефіцієнт зарплати.

Поточна формула враховує ставлення зарплати до середньої, використовуючи коефіцієнт замість балів. Якщо зарплата дорівнює середньої, коефіцієнт дорівнює 1; при зарплаті на 10% вище за коефіцієнт дорівнює 1,1.

Завдання уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсії у 2024 році буде підвищено до 6 тисяч гривень. Середня пенсія з червня 2022 року до червня 2023 року зросла на 874 гривні. Якщо ця тенденція збережеться, то середня пенсія до кінця 2023 року становитиме близько 5496 гривень із додатковим збільшенням на 500 гривень наступного року.

Невизначеність щодо бальної системи.

Хоча міністр соціального захисту згадав про запровадження балів, конкретні умови та наслідки бальної системи залишаються нерозкритими. Залишаються питання про те, як бальна система узгоджується з існуючим коефіцієнтом заробітної плати у пенсійній формулі.

Подальший перерахунок пенсій вносить деяку невизначеність, і пенсіонери прагнуть зрозуміти деталі нових правил і те, як вони вплинуть на їхнє фінансове становище.

Нагадаємо, "вас зловлять і покарають": в Україні почала працювати жорстка мобілізація

Раніше «Акценти» повідомляли, ідеальний момент зробити запаси: в Україні різкий обвал цін на ключову продукцію

Як повідомляли «Акценти», будь-який українець може розбагатіти, просто продавши 10 копійок: вони можуть бути в гаманці у кожного