Президент України Володимир Зеленський розповів про проблеми, з якими стикається Україна під час розрахунку соціальної допомоги без підтримки Заходу. Виступаючи на зустрічі з африканськими журналістами, Зеленський заявив, що всі гроші, які заробляє Україна, спрямовуються на військові потреби.

Дану інформацію розмістили на сайті «trueua»

Зеленський наголосив на важливості фінансової підтримки соціальних допомог, визнавши, що їх важко підтримувати без зовнішньої допомоги. Він пояснив, що зароблені Україною кошти насамперед спрямовуються на потреби військових, і без додаткової підтримки соціальними виплатами насувається криза. Зеленський зазначив, що, хоч це може вплинути на військові дії, це не завадить рішучості українського населення.

"Важливе питання – фінансова підтримка щодо соціальних виплат. Я вам скажу відверто – без підтримки буде дуже складно. Тому що всі гроші, які Україна заробляє, всі ми віддаємо нашим військовим", – заявив Зеленський.

Президент описав потенційні наслідки, заявивши, що без допомоги у соціальній підтримці Україна може зіткнутися з такими проблемами, як скорочення військової підтримки чи нездатність надати соціальну допомогу.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

"Якщо не допомогти нам із соціальною підтримкою, без цього буде дуже складно. Потрібно буде або зменшувати підтримку військовим, виплати їм, або не надавати соціальну допомогу", - зазначив він.

Ця заява прозвучала на тлі повідомлень про те, що Міністерство соціальної політики припинило виплати більш ніж 140 тисячам людей за результатами перевірки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), посилаючись на нові критерії.

Проте заявки на фінансову допомогу від Агентства ООН у справах біженців в Україні продовжують прийматись.

Нагадаємо, пенсії до 25 тисяч гривень: на українців чекають надмасштабні перерахунки

Раніше «Акценти» повідомляли, які пенсії будуть у людей із мінімальною, середньою та високою зарплатами: названо найголовніші цифри

Як повідомляли «Акценти», ПриватБанк позбавляє доступу до грошей за прості перекази: тепер навіть рідним не допомогти