В Україні в 2024 році запровадять більш суворі вимоги до стажу для виходу на пенсію. Особам, яким виповнилося 60 років, необхідно мати щонайменше 31 рік стажу, аби мати право на пенсію.

Люди зі стажем від 21 до 31 року зможуть отримувати пенсію у віці 63 років. Щоб вийти на пенсію в 65 років, наступного року потрібно буде мати від 15 до 21 року стажу.

Ці зміни передбачені законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і триватимуть наступні чотири роки.

В результаті, українцям знадобиться мінімум 35 років стажу. Ці зміни, запроваджені ще в 2017 році, були розроблені до появи коронавірусу та війни, що значно вплинули на зайнятість. Тому, для деяких українців буде складно виконати ці вимоги вже наступного року, і вони можуть бути змушені працювати в пенсійному віці.

Тим, хто не працює офіційно, можна добровільно вносити внески до Пенсійного фонду – 22% від мінімальної зарплати, що в січні 2024 року становить 1474 гривні. Однак, навіть при сплаті внесків протягом 35 років, розмір пенсії буде близький до мінімальної, яка становить наразі 2093 гривні, а з 1 січня наступного року – 2361 гривня.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще