Пенсіонери в Україні, які не мають необхідного для отримання пенсії стажу роботи, мають можливість оформити тимчасову державну соціальну допомогу, йдеться у статті ТСН.ua. Порядок надання фінансової допомоги регулюється Постановою Кабінету Міністрів України №1098.

Щоб мати право на тимчасову допомогу, люди повинні досягти пенсійного віку, але не мати необхідного страхового стажу для отримання пенсії. Виплати можуть бути призначені після досягнення 65-річного віку, але отримати допомогу замість пенсії можуть лише особи, які мають на момент подання заяви на отримання соціальної допомоги не менше ніж 15 років страхового стажу.

Для ініціювання процесу заявникам необхідно надати до органів соціального захисту населення за місцем проживання чи фактичного проживання такі документи:

Документ, що засвідчує особу та місце проживання пенсіонера, а також ідентифікаційний номер платника податків (ІПН).

Довідка про наявність страхового стажу, яку видає Пенсійний фонд за заявою пенсіонера протягом п'яти робочих днів.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Показати ще

Декларація про доходи та майновий стан, що заповнюється на підставі довідок про доходи на кожного члена сім'ї за останні шість місяців, що передують зверненню за допомогою.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.

Якщо тимчасова грошова допомога (соціальна пенсія) вимагається за місцем фактичного проживання, а не за адресою прописки, необхідно додати довідку про неотримання такої допомоги з Управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Термін надання тимчасової соціальної допомоги наступний:

Тимчасова соціальна допомога призначається від дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку, згідно зі статтею 26 Закону про обов'язкове державне пенсійне страхування. Заяву необхідно подати не пізніше трьох місяців після досягнення пенсійного віку.

Якщо строків не дотримано, і пенсіонер звертається після закінчення тримісячного терміну, фінансова допомога призначається з дня звернення, тобто з моменту надання всіх необхідних документів та довідок.

Рішення про надання тимчасової допомоги або відмову в ній приймається відділом соціального захисту протягом 10 календарних днів з дня отримання заяви. Відмова повідомляється у письмовій формі протягом п'яти днів з дня ухвалення рішення.

Нагадаємо, цього так довго чекали: виплати людям з інвалідністю піднімуть

Раніше «Акценти» повідомляли, у вас очі на лоб полізуть: ціни на основні продукти стануть "непідйомними" вже взимку

Як повідомляли «Акценти», пенсіонери будуть дуже задоволеними: вже за кілька тижнів